מיסודות אמונת ישראל: מורה נבוכים להרמב"ם – סביוניטה שי"ג [1553] – כולל דפי ההנדסה הנדירים
חיבורו הגדול של רבינו הרמב"ם – מורה נבוכים, העוסק בעיקרי יסודות הדת והאמונה, הוא הספר היסודי והראשון במעלה לכל ספרי המחשבה וההשקפה היהודית הטהורה.
בספר מורה נבוכים עוסק הרמב"ם בהוכחות שכליות על מציאות הבורא יתברך, ראיות על חידוש העולם, הרחקת יחוס צורה וגשמיות לבורא, ומבאר בהרחבה את יסודות הנבואה, מעשה בראשית ומעשה מרכבה וטעמי המצוות.
ספר מורה נבוכים הוא אחד הספרים העבריים המוקדמים ביותר שנדפסו מאז ומעולם, בשל חשיבותו: הוא נדפס לראשונה ברומא בין השנים רכ"ט-רל"ד בערך, בפני עצמו וללא כל פירושים.
במהדורה זו נדפס לראשונה פירושו של רבי אשר קרשקש מחכמי פרובאנס במאה ה-15, אשר צורף לרבות מן המהדורות הבאות.
המהדורה שלפנינו כוללת גם את הפירושים שהופיעו במהדורת הקודמת, ונציה שי"א: פירושי רבי שם טוב ב"ר יוסף, פירוש האפודי לרבי יצחק דוראן, כללי פרקי המורה לרבי יהודה אלחריזי; פירוש המלות הקשות מהמתרגם רבי שמואל אבן תבון נדפס כאן על פי כתב יד שונה מזה שנדפס לראשונה בונציה בשנת שי"א.
לאחר השער כרוכים שני הדפים הנדירים שחיבר הגאון רבי משה פרובינצאלו אב"ד מנטובה וידידו של ה'בית יוסף' – העוסקים בענין "שני הקווים" בהם דן ה'מורה נבוכים' (בדף סד ע"ב), וכוללים 18 צורות גיאומטריות.
דפים אלו נדפסו בפני עצמם עם מספור קונטרס נפרד, ונמצאים רק בחלק מן הטפסים. הן לא נדפסו באף מהדורה מלבד זו שלפנינו!
מהדורה חשובה, קדומה ויפה של ה'מורה נבוכים', עם פירוש חשוב שנדפס כאן לראשונה, ועם שני הדפים הנדירים החסרים בטפסים רבים.
סביוניטה שי"ג [1553], מהדורה שלישית של הספר, ומהדורה ראשונה של פירוש קרשקש. בשער מופיע סמל המדפיס טוביה פואה. שער מרהיב ופרחוני.
ספירת דפים: [16], קעד דף. גודל: 29.2 ס"מ. מצב כללי טוב, כתמים בחלק מהדפים, קרעים קלים בשער ובדפים ספורים נוספים. הדף האחרון מודבק על דף לחיזוק.
כרוך בכריכת קלף מרשימה, מהמאה ה-17 בערך.
ביבליוגרפיה: סטפנסקי ספרי יסוד, מס' 494 בהערות.